Etusivu | Aarteesta ja sen löytymisestä | Hannikorujen synnystä | Valokuvia koruista | Eeva Vihannan toinen sija Kalevalaisten Naisten Liiton kirjoituskilpailussa | Hinnasto | Matti Tuomaanpoika Hannin sukuja

KORU KERTOO KANTAJASTAAN

Kalevalaisten Naisten Liiton teemana v. 2007 on "Silmän ilo". Siihen liittyen Liitto julisti tammikuussa korua käsittelevän kirjoituskilpailun. Tekstien pituutta, muotoa tai tyyliä ei rajattu.

Kilpailuun tuli yhteensä 184 kirjoitusta, joiden joukosta on valittu 54 tekstiä "Rakkaus palaa timanteiksi" nimiseen marraskuussa ilmestyvään antologiaan.

Kilpailuun lähetetyt kirjoitukset tallennetaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkistoon, jossa ne ovat tutkijoiden käytössä. Aineistosta on luvassa kaksi tutkimusta, toinen on Helsingin yliopiston folkloristiikan opiskelijan Maria Starkin folkloristiikan alan pro gradu-työ ja toinen Petra Ahteen Taideteolliseen korkeakouluun valmisteilla oleva väitöskirjatyö. Suomalaisen korun kulttuurihistoriasta ei ole aiemmin valmistunut kattavaa tutkimusta.

Eeva VihantaKirjoituskilpailussa jaettiin kolme palkintoa.

  1. Kaarina Huhtinen "Karu korutarina"
  2. Eeva Vihanta "Olipa kerran erään niityn kupeessa"
  3. Marjatta Voutilainen "Koru kertoo kantajastaan"

Eeva Vihannan kirjoitus kertoo Matti Tuomaanpoika Hannin kohtalosta, aarteen löytymisestä ja uusiokorusta.

 


 

Kalevalaisten Naisten Liiton Koru -kirjoitus palkinnonjakopuhe
Lue kirjoitus

Olipa kerran erään niityn kupeessa - Eeva Vihannan Hannikorutarina
Lue tarina